Stylingtips voor de feestdagen: de leukste kerstversiering in je tuin

De feestdagen staan bekend om uitbundige feestvreugde, de meest gekke decoratie en op de bank met een dekentje en warme chocolademelk. Maar hoe jammer is het dan om ‘the most wonderfull time of the year’ binnen door te brengen? Juist, heel zonde! Wij combineren daarom deze Kerst het binnenleven met dat van buiten en we worden er zelf mega enthousiast van. Kom maar op met de kerstlampjes, knusse decoratie en kerstbomen voor buiten. Met deze stylingtips maak jij van je tuin of balkon een echt winterwonderland.

Tip 1: Lampjes, lampjes en nog eens lampjes

Wat er echt niet in jouw tuin mag ontbreken, zijn kerstlampjes in de meeste gekke figuren en kleuren. In de donkere wintermaanden is het fijn om te kunnen genieten van een mooi verlichte tuin. Wanneer je wat minder houdt van uitbundige versiering, kies je voor een strak lichtsnoer om je balkonreling of aan de rand van je schutting. Hierdoor profiteer je ook binnen van de gezelligheid van buiten. Om het nog leuker te maken, zet je een timer op de verlichting zodat de lampjes al aan zijn wanneer je ’s avonds in het donker thuiskomt en uitgaan als je naar bed gaat.

Tip 2: Mooie bloempotten met kerstgroen en winterbloeiers

Het lijkt zo simpel, maar niet iedereen denkt eraan om ook in de winter de bloembakken te vullen met planten. Planten zoals de spar, Helleborus of conifeer staan prachtig in je tuin in de winterperiode. Haal het buitengevoel een beetje meer naar binnen door de potten dicht bij het raam te plaatsen. Voor een echt kerstgevoel hang je een paar lampjes in de bomen of versier je ze met een paar kerstballen. Let op: maak de kerstballen wel vast met een touwtje zodat ze niet wegwaaien.

Tip 3: Leuke winterdecoratie bij je voordeur

Versier je entree en voordeur met lantaarns, kerstgroen of lampjes. Hoe traditioneler hoe beter, dus ook een leuke kerstkrans aan de voordeur zorgt voor een echt kerstgevoel. Heb jij geen stroompunt bij de voordeur? Geen paniek! Tegenwoordig zijn er ook hele mooi kerstlampjes te koop die op batterijen werken. Daarnaast geef je je gasten het gevoel dat ze welkom zijn voor het kerstdiner door een leuke deurmat neer te leggen. Wil je meer inspiratie voor kerstversiering bij je voordeur, neem dan eens een kijkje op Pinterest.

Tip 4: Decoratie voor je tuintafel

Hoewel je waarschijnlijk drukker bent met het decoreren van je eettafel voor het kerstdiner, is de decoratie van je tuintafel ook erg belangrijk. Plaats op je tuintafel leuke stolpen, potten en lantaarns vol met kerstgroen en de lichtjes. Met mos, dennenappels, pompoenen en rode besjes creëer je een echte kerstsfeer op je tuintafel. Door ook buiten je best te doen op de versieringen haal je buiten naar binnen. Bij een mooie droge kerst pak je natuurlijk een paar kussens, plaids en een kop Glühwein om je heerlijk te nestelen rond de vuurkorf.

Wil jij een mooie hout beton schutting om je kerstverlichting op te hangen, neem dan direct contact met ons op.