Schuttingdeuren en poorten

Onderhoudsvrije schuttingdeuren en -poorten op maat gemaakt op basis van uw wensen. Wij leveren en monteren schuttingpoorten door heel Nederland. Kies voor een stevige poort met een stalen frame en bevestigingsmaterialen of een schuttingdeur van hout. Wij leveren de deuren altijd inclusief hang- en sluitwerk.

  • Op maat: schuttingdeur op basis van uw wensen
  • Stevige houtsoorten en materiaalcombinaties
  • Veilig: voorzien van gecertificeerd hang- en sluitwerk
  • Onderhoudsvrij en duurzaam door de duurzaamheidsklassen
  • Levering en montage door heel Nederland

Soorten schuttingdeuren en poorten

Koop voor een aantrekkelijke prijs uw hardhouten en geïmpregneerde houten poortdeuren. U heeft bij ons een ruime keuze aan schuttingdeuren van grenen, Bankirai, Keruing, Douglas en Lariks hout. Kies uit verschillende modellen houten schuttingpoorten die we vervolgens op basis van uw wensen geheel op maat maken. Wij maken poorten volledig van hout, maar het is ook mogelijk om het hout te combineren met verschillende andere materialen. We bevestigen de poorten aan een bestaande muur of aan een paal die we de grond inslaan. Hieronder laten wij u een aantal voorbeelden zien van schuttingdeuren en poorten die wij plaatsen.

Schuttingpoort van keruing hout

Schuttingpoort van Grenen hout

Schuttingpoort van Bankirai hout

Schuttingpoort van Larikshout

Gemetseld steen met schuttingpoort

Schutting met dubbele houten deur

Schuttingpoort met blokhutprofiel

Grenen poort met stalen kozijn

Schuttingdeuren van Douglas en Lariks hout

De houtsoorten Douglas en Lariks kennen zulke kleine verschillen dat het voor een schuttingdeur niet uitmaakt welke van de twee u kiest. De poorten van Douglas en Lariks hout in ons assortiment zijn geschaafd, gedroogd en kernvrij. We laten het hout onbehandeld en dat geeft een natuurlijke uitstraling. De houtsoorten vallen in duurzaamheidsklasse 2 of 3 en hebben daarom een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar.

Schuttingdeuren van grenenhout

De meest gekozen houtsoort voor een schuttingdeur is grenen. Onze grenen schuttingdeuren worden geïmpregneerd onder het KOMO-keurmerk en daarmee bent u verzekerd van een poort met hoge duurzaamheid. Geïmpregneerd grenen valt in duurzaamheidsklasse 3 en dat betekent dat de schuttingdeur 10 tot 15 jaar meegaat. De planken van deze schuttingdeur worden verticaal gemonteerd. Hierdoor is het voor inbrekers lastiger om de tuin binnen te dringen.

Schuttingdeuren van Bankirai hout

Een schuttingdeur van Bankirai hout is goed bestand tegen schimmels en aantasting door insecten. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor een poort. Bankirai hout is een vorm van hardhout en valt in duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor heeft uw schuttingdeur een levensduur van meer dan 25 jaar. Het onderhoud van een Bankirai schuttingdeur is erg gemakkelijk en het hout blijft goed van kleur. Wanneer de schuttingdeur na enige jaren toch vergrijst, kunt u de deur behandelen met Bankirai-olie. Een schuttingdeur van Bankirai hout is relatief duurder dan andere deuren, omdat deze langer meegaat.

Schuttingdeuren van Keruing hout

Kies voor een schuttingdeur van Keruing hout wanneer u op zoek bent naar een relatief goedkope poort die minstens 10 jaar meegaat. Keruing hout behoort tot de hardhoutsoorten en valt in duurzaamheidsklasse 2/3. Dit betekent dat de poort ongeveer 10 tot 15 jaar meegaat. Doordat een schuttingdeur van Keruing hout minder duurzaam is, is de prijs ook lager. De schuttingdeuren van Keruing hout zijn in verschillende warme kleuren leverbaar: van donkerrood tot chocoladebruin. Bekijk alle schuttingdeuren van Keruing hout

Waar moet ik op letten bij het kopen van een schuttingpoort?

  1. Bepaal de breedte van uw schuttingdeur. Wij verkopen poorten in standaardbreedtes van 90 of 100 centimeter, maar we kunnen elke schuttingpoort in de gewenste maat maken.
  2. Kies welk soort houten schuttingdeur u wilt. Elke houtsoort kent zijn eigen levensduur. Een schuttingdeur van Douglas en Lariks hout gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee, terwijl een poort van Bankirai hout ongeveer 25 jaar meegaat.
  3. Kies vervolgens of u horizontale of verticale planken op uw schuttingdeur wilt. Denk er hierbij wel aan dat een deur met verticale planken beter bestand is tegen dieven, omdat ze meer moeite moeten doen om erop te klimmen.
  4. Bepaal of u een deur wilt met een stalen frame of een schuttingdeur geheel van hout. Al onze poorten zijn altijd geleverd met hang- en sluitwerk. Bij de poorten met een metalen frame zit er ook een cilinderslot bij.

Ervaringen met onze deuren en poorten

“Wij hebben onze schuttingdeur van grenenhout gekocht bij Hout Beton Schutting. Deze mensen hebben echt uitstekend werk verricht. Ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Wordt niet afgeraffeld.”

“De producten voor onze schuttingpoort werden keurig geleverd. We hebben de deur zelf geplaatst, alles was aanwezig. Telefonisch overleg gehad over handige tips. Het werk was met 2 man goed te doen!”

“Naast onze schutting van hout en beton hebben we ook onze schuttingdeur gekocht bij Hout Beton Schutting. We kregen van tevoren een duidelijke offerte en tijdsplanning. Deze mensen leveren absoluut vakwerk.”

Meer producten van Houtbetonschutting.com

Naast de verkoop van houten schuttingdeuren en -poorten kunt u bij ons ook terecht voor: