Grenen hout

De meest gekozen houtsoort voor onze hout beton schuttingen is grenen. De voornaamste reden hiervoor is dat onze grenen schuttingschermen onder het KOMO-keurmerk worden geïmpregneerd. U bent daarmee verzekerd van een schutting met een hoge duurzaamheid.

Onze schuttingplanken van grenen

De grenen planken van onze schuttingen hebben de afmeting van: 1,7 centimeter dik en 14 centimeter breed. De tuinschermen in onze collectie worden geleverd in drie verschillende varianten: 19-, 21- en 23-planks tuinschermen. Het verschil zit hem in de doorkijk, bij 19 planken heeft u meer doorkijk dan bij  21 of 23 planken. Hoe meer planken in een tuinscherm verwerkt worden, hoe dichter deze naast elkaar staan en hoe meer overlapping. Een 23-planks verdeling biedt dan ook de meeste privacy.

Grenen tuinscherm met 19 planken

Grenen tuinscherm met 21 planken

Grenen tuinscherm met 23 planken

Een grenen schutting van houtbetonschutting.com

Al onze grenen tuinschermen maken wij zelf. De planken van onze tuinschermen worden standaard verticaal gemonteerd, maar de planken kunnen wij uiteraard ook horizontaal voor u plaatsen. De tuinschermen worden altijd in een “ongelijke verdeling”  gemaakt. Daardoor vallen de buitenste planken van 1 zijde van het tuinscherm ietwat terug. Deze ruimte gebruiken wij om de bevestigingsbeugels tegen het tuinscherm aan te kunnen plaatsen. Optioneel kunnen wij nadat de tuinschermen geplaatst zijn, “halve latten” over deze bevestigingsbeugels heen monteren zodat beide zijden van de schutting een net afgewerkt uiterlijk krijgen.

Bij Houtbetonschutting.com is het tevens mogelijk om een pergola aan de bovenkant van de schutting te monteren. Deze combinatie is zeer populair en wint in Nederland snel terrein.
Grenen schutting met pergola

Soorten tuinschermen van grenen

Bij Houtbetonschutting.com kunt u kiezen uit een ruim assortiment tuinschermen. Ga bijvoorbeeld voor rechte schermen in combinatie met toogschermen, of wissel rechte schermen af met gaas trellis schermen. Een kleine greep uit onze mogelijkheden:

Recht scherm met tussenregel

Toogscherm

Recht scherm met V-trellis

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaas trellis schermen

Grenen afdekkappen

Onze hout beton schuttingen worden standaard afgewerkt met een piramidevormige afdekkap. De kappen zorgen voor een goede afwatering en verlengen de levensduur van uw hout beton schutting.

Behandeling van uw grenen hout beton schutting

In principe hoeft u uw grenen tuinschermen niet te beitsen. Omdat het hout niet in direct contact staat met de grond maar bevestigd wordt op beton, trekt er geen grondvocht in het hout. Wilt u uw grenen schutting verven? Wij adviseren om dit pas na anderhalf jaar te doen. Het impregneermiddel heeft hierdoor de kans om goed in het hout te trekken.

Het FSC-keurmerk

Al onze schuttingen hebben het FSC-keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Door te kiezen voor FSC-hout draagt u bij aan de bescherming van bossen wereldwijd.