Hout beton schutting plaatsen

Volg ons stappenplan en vind uit hoe eenvoudig het zelf plaatsen van een hout beton schutting is. Kom langs bij Houtbetonschutting.com voor alle onderdelen en ga aan de slag met de nieuwe schutting.

 • In 4 stappen een schutting plaatsen
 • 15 jaar garantie op de betonmaterialen bij Houtbetonschutting.com
 • Uw schutting zelf geheel op maat maken

Het plaatsen van een hout beton schutting is niet moeilijk. Volg het stappenplan van onze schuttingbouwers en vind uit hoe u zelf een schutting, geheel op maat, plaatst.

Materialen hout beton schutting plaatsen

De eerste stap voordat u aan de slag gaat met het plaatsen van de schutting is het in huis halen van alle materialen. U heeft niet alleen tuinschermen, betonnen platen en palen nodig, maar ook schroeven, hoekbeugels en betonmortel (25 kilo per paal). Deze materialen zijn ook bij ons te verkrijgen. Daarnaast heeft u het volgende gereedschap nodig:

 • Grondboor of schop
 • Diamantzaag
 • Houtzaag
 • Waterpas of laser
 • Touw
 • Hamer
 • Schroefmachine
 • Werkhandschoenen

Stap 1: voorbereiding

Het plaatsen van de schutting begint met het opmeten van de tuin. Meet de gehele lengte waar de schutting moet komen en span een touw in een rechte lijn. Langs deze lijn komt de schutting te staan.

Stap 2: gaten boren of graven

Pak de grondboor om gaten van minimaal 60 centimeter diep in de grond te boren (afhankelijk van de gewenste hoogte). U kunt het graven ook met een schop doen. In de gaten zet u later de palen. De hartmaat kunt u bij ons opvragen, maar is over het algemeen 1,9 meter vanaf het midden van een paal tot aan het midden van een volgende paal.

Stap 3: palen en betonplaten plaatsen

Begin aan de muurkant met de eerste paal. Zet de paal in het gat en stort er voor extra stevigheid betonmortel omheen. Zorg er wel voor dat de paal waterpas staat voordat u het beton stort. Houd de tweede paal schuin en schuif de betonplaat in de sleuf van de eerste paal. Zet de tweede paal hier tegenaan. Ga in deze volgorde door naar de volgende paal. Lijm eventueel de sierlatei op de betonplaat. Als uw schutting een hoek omgaat of niet past, moet u de platen op maat zagen. Dit betekent dat u de platen ook in de lengte moet zagen, zodat ze aan weerszijden in de sponning passen.

Stap 4: tuinscherm plaatsen

Om de tuinschermen aan de palen vast te kunnen maken, bevestigt u de hoekbeugels op de palen. De gaten zijn al voorgeboord in de fabriek, dit hoeft u dus niet zelf te doen. Bevestig het tuinscherm aan beide palen. Herhaal dit voor de overige schermen en palen. Het kan zijn dat u bij het laatste scherm niet uitkomt. Gebruik in dat geval de zaag om het scherm op maat te maken. Bevestig tot slot de houten afdekkappen op de schermen.

 

Schutting laten plaatsen

Wilt u de schutting liever laten plaatsen door een van onze hoveniers? Neem contact op met Houtbetonschutting.com via 0527 745437 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen