Soorten hout van onze hout beton schuttingen

Onze hout beton schuttingen en schuttingdeuren zijn gemaakt van duurzame houtsoorten zoals lariks, douglas, keruing en bankirai. Omdat elke houtsoort zijn eigen unieke kenmerken en voordelen heeft, hebben wij op deze pagina een overzicht gemaakt van de houtsoorten die wij gebruiken voor onze hout beton schuttingen. U kunt dit overzicht gebruiken om een goed beeld te vormen van de juiste houtsoort voor uw hout beton schutting.

snel naar:

Grenen | Bankirai hout | Keruing hout | Lariks / Douglas hout | Overige soorten houtInformatie 

Heeft u vragen over onze houtsoorten? Neem gerust contact op met Houtbetonschutting.com:

Vul het contactformulier in Bel ons: 0527-745437

Grenen

Veel van de hout beton schuttingen die wij plaatsen, zijn gemaakt van de houtsoort grenen. Grenen is ondanks zijn lage gewicht zeer sterk. Het hout wordt daarom veel gebruikt in de vervaardiging van schuttingen. De houtsoort grenen gaat normaal gesproken zo’n tien jaar mee, maar omdat het hout niet in direct contact staat met de grond, kunt u hier nog een aantal jaar bij optellen.

 Voordelen van een hout beton schutting van grenen

 • Zeer sterk lichtgewicht hout
 • Grenen heeft een mooie gelige kleur
 • Hoge duurzaamheid
 • Een mooie, natuurlijke uitstraling door de kwasten in het hout

De onderstaande grenen hout beton schutting is één van onze meest verkochte schuttingen. Wilt u ook een grenen hout beton schutting? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0527 – 745 437 of vul het contactformulier in. Voor extra informatie over grenen hout, bekijk onze grenen hout informatiepagina.

hout beton schutting van grenen hout

Bankirai hout

Bankirai is een hardhoutsoort die door zijn duurzaamheid in diverse buitentoepassingen gebruikt wordt. Zo worden veel vlonders en schuttingen van bankirai hardhout gemaakt. Door de vele gunstige eigenschappen heeft bankirai hout een levensduur van ruim 25 jaar. Kenmerkend voor het hout zijn de hoge splijtweerstand, buigsterkte en splijtvastheid.

Voordelen van een hout beton schutting van bankirai hardhout

 • Bankirai hout heeft duurzaamheidsklasse 1
 • Bankirai hout schimmelt niet
 • Het hout trekt geen insecten aan
 • Bankirai hout heeft een levensduur van ruim 25 jaar

Onderstaande bankirai hout beton schutting is op maat gemaakt. Wilt u ook een op maat gemaakte schutting van bankirai hout? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0527 – 745 437 of vul het contactformulier in. Wilt u nog extra achtegrond informatie, dan kunt u onze bankirai hout pagina bekijken.

Hout beton schutting van bankirai hout

Keruing hout

Keruing hout is afkomstig uit Azië en heeft door de duurzaamheidsklasse 2/3 een levensduur van tien tot vijftien jaar. Keruing hout lijkt op bankirai, maar is iets donkerder bruin en rood van kleur. Hout beton schuttingen die gemaakt zijn van keruing hout gaan doorgaans langer mee dan keruing hout dat in contact staat met de grond. Omdat het hout van de schutting niet rechtstreeks in de grond geplaatst wordt maar op beton, wordt het hout niet aangetast door de vochtige grond.

Voordelen Keruing hout

 • Keruing is een zeer sterke houtsoort
 • Keruing hout heeft een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Een levensduur van zo’n vijftien jaar

Onderstaande keruing hout beton schutting is op maat gemaakt. Wilt u ook een op maat gemaakte schutting van keruing hout? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0527 – 745 437 of vul het contactformulier in. Voor extra informatie over de houtsoort Keruing kunt u onze Keruing hout pagina bekijken.


Hout beton schutting van Keruing hout

Heeft u vragen over onze houtsoorten? Neem gerust contact op met Houtbetonschutting.com:

Vul het contactformulier in Bel ons: 0527-745437

 

Lariks en douglas hout

Ondanks de kleine verschillen worden lariks en douglas hout vaak in één adem genoemd. De houtsoorten zijn redelijk zwaar en hebben een gemiddelde levensduur van zeven tot tien jaar. Omdat het hout niet in contact staat met de grond, zal de levensduur in de praktijk een aantal jaar langer zijn. Lariks en douglas hebben de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen en worden ook steeds vaker toegepast in het vervaardigen van schuttingen.

Voordelen lariks en douglas hout

 • Uitermate geschikt hout voor schuttingbouw
 • Zware en duurzame houtsoorten
 • De lichte geelbruine kleur van de planken gaat goed samen met beton

De onderstaande lariks hout beton schutting is op maat gemaakt. Wilt u ook een op maat gemaakte schutting van lariks of douglas hout? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0527 – 745 437 of vul het contactformulier in. Meer informatie over het hout? Bekijk onze douglas en lariks pagina.


Hout beton schutting van Lariks hout


Overige soorten hout

Bij Houtbetonschutting.com kunt u ook terecht voor andere houtsoorten. Neem daarom gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Via onze leveranciers kunnen wij bijvoorbeeld ook vuren hout beton schuttingen leveren. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0527 – 745 437 of via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze hout beton schuttingen? Wij beantwoorden ze graag. U kunt op de volgende manieren contact met ons opnemen:

Vul het contactformulier in Bel ons: 0527-745437