Bankirai hout

Bankirai hout wordt ook wel Yellow Balau of Selangan Batu genoemd en is afkomstig van de boom Shorea Laevis. Deze bomen groeien hoofdzakelijk in Zuidoost-Azië. Het Bankirai hout dat vooral in Nederland gebruikt wordt, komt uit de plaatsen Sabah en Sarawak.

De houtsoort Bankirai is naast duurzaam ook goed bestand tegen schimmels en aantasting van insecten. Hierdoor is dit hout goed te gebruiken voor Schuttingen, tuinmeubelen, vlonders en terrassen.

Hout beton luxe schutting met rots motief Schutting met Bankirai schermen

Bankirai hout behandelen

De houtsoort Bankirai is goed te onderhouden, waardoor het hout nog langer meegaat en mooi blijft. De hardhouten schermen zijn met een speciale Bankirai-olie te behandelen. De olie is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.

Heeft u nieuwe Bankirai schermen, dan hoeft u de schermen niet voor te behandelen. Zijn de schermen over de jaren toch wat vergrijsd? Reinig dan eerst het hout voordat u de schermen met olie gaat behandelen. Behandel het hout met dunne lagen. Breng hiervoor minimaal drie lagen per behandeling aan; dit kan gemakkelijk met een weggooikwast.

De Bankirai-olie wordt gekenmerkt door:- Natuurlijke ingrediënten
– Laag verbruik
– Bevat geen oplosmiddelen (in tegenstelling tot de meeste oliën)

Een Bankirai schutting van Houtbetonschutting.com

De hardhoutproducten in ons assortiment zijn allemaal voorzien van het SVLK/V-legal certificaat. Met dit keurmerk wordt voldaan aan de Europese milieuwetten die sinds maart 2013 van kracht zijn. Dit certificaat is uitgegeven door de European Timber Trade Federation (ETTF). De missie van deze organisatie is het in stand houden van de bossen waaruit de hardhoutsoorten afkomstig zijn. In het assortiment van Houtbetonschutting.com hebben we naast de hardhoutsoort Bankirai ook de hardhoutsoort Keruing.

Alle houtsoorten zijn onderverdeeld in duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse begint bij 1 en gaat tot 5. Met duurzaamheidsklasse 1 koopt u het meest duurzame houtsoort en bij duurzaamheidsklasse 5 het minst duurzame hout. Bij een duurzaamheidsklasse van 1 gaat het hout meer dan 25 jaar mee. Het Bankirai hout in ons assortiment heeft een duurzaamheidsklasse van 1-2 en is daarmee een duurzame houtsoort.  Behalve deze hardhoutsoorten hebben wij ook Nobifix in ons assortiment. Nobifix is een behandelmethode van Europees naaldhout waardoor u maar liefst 20 jaar garantie tegen houtrot ontvangt. Een bijkomend voordeel van Nobifx is dat het hout  zeer lang zijn bruine kleurtint blijft behouden. Nobifix is het milieuvriendelijke alternatief voor hardhout.

Planken

De Bankirai schermen in ons assortiment worden optioneel afgewerkt met een afdekkap. Deze afdekkap is ook van Bankirai hout. Wij raden altijd aan om een afdekkap te gebruiken, deze is belangrijk voor een goede afwatering en verlengt daarmee tevens de levensduur van de schutting. De Bankirai planken die wij bieden zijn 1,6 cm dik en 14 cm breed.

Wij leveren de schermen met 19-, 21 en  23 planken aan.

Hout beton luxe schutting met gladde plaat

Hout beton luxe schutting met gladde plaat en Bankirai schermen met een afdekkap

Maatwerk

Alle schuttingen in ons assortiment kunnen op maat gemaakt worden en zijn uit te voeren met onze hardhoutsoorten Bankirai en Keruing.

Wij hebben een ruim assortiment aan poorten, alle poorten worden met stalen frame aangeleverd t.b.v. de vormvastheid. Het cilinderslot op de schutting is van roestvrij staal (RVS). De schuttingen worden standaard verticaal gemonteerd, maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de schuttingschermen horizontaal te laten monteren.

Let op: er is aan één kant van de schermen altijd het beslag te zien. Om dit beslag weg te werken kan er gebruik gemaakt worden van afdeklatten welke na het monteren van de tuinschermen, over het L-beslag heen worden geplaatst.

Bel met het nummer 0527-745437 of vul het contactformulier voor een vrijblijvende offerte, of indien u vragen heeft.