Lariks en Douglas hout

Lariks en Douglas hout zijn twee verschillende houtsoorten, maar het verschil is zo klein dat beiden eigenlijk onder dezelfde houtsoort vallen. Beide houtsoorten komen van een spar. Zo komt Lariks hout van dennen en Douglas hout van de douglasspar.

Lariks en Douglas hout    Douglas&Lariks hout

De Lariks en Douglas schuttingschermen in ons assortiment zijn geschaafd, gedroogd en kernvrij. Het hout is onbehandeld en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling. De planken hebben afgeronde hoeken en zien er daardoor luxe uit.

A-kwaliteit hout

Het Lariks en Douglas hout in ons assortiment komt uit een PEFC-gecertificeerd bos. Hiermee wordt gegarandeerd dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden.

✓ Behoren tot de hardste houtsoorten van Europa
✓ Douglas wordt steeds harder na droging
✓ Vaak gebruikt voor hout beton schuttingen, veranda’s en buitenhuisjes
✓ Ook binnenshuis te gebruiken voor vloeren, plafonds en wandbekleding
✓ Kleur hout is geelbruin
✓ Lichte kleur hout

Douglas en Lariks hout hebben van nature een hoge duurzaamheid. Dit betekent dat het hout ook zonder dit te behandelen jarenlang mooi blijft. Dit maakt Laris en Douglas hout tot zeer milieuvriendelijke houtsoorten.

Schutting van Lariks/Douglas hout    tuin met douglas en lariks hout

Ons assortiment Douglas en Lariks hout

Wij maken alle schuttingen zelf, waardoor maatwerk mogelijk is. Zoekt u een andere variant schutting, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijheden te bespreken. Wij helpen u graag om de perfecte schutting voor uw tuin te vinden.

✓ Planken van 1,6 cm dik en 14 cm breed
✓ Keuze uit 19, 21 of 23 planken
✓ Al onze schuttingen kunnen gecombineerd worden met Douglas en Lariks hout
✓ Onbehandeld Douglas en Lariks hout kan verkleuren naar blauwgrijs
✓ Gebruik afdeklatten om het beslag van de schutting weg te werken

Onze schermen worden standaard afgewerkt met een piramidevormige afdekkap van hetzelfde hout. De schermen zijn dus ook te verkrijgen in Lariks en Douglas hout. De afdekkap zorgt voor een goede afwatering en verlengt hiermee de levensduur van uw schutting. Wij adviseren u om uw schutting te voorzien van een afdekkap. Zo heeft u langer plezier van uw schutting.

Het aantal planken binnen één vierkante meter is van invloed op de doorkijk van een schutting. Zo heeft een schutting met 23 planken minimale tot geen doorkijk. Bij een schutting van 19 planken is de doorkijk wat groter. Zoekt u een schutting om een afscheiding te maken, maar is de privacy niet van belang? Dan is een schutting met 19 planken voldoende.

Tip!
Een schutting van Douglas en Lariks hout kunt u combineren met een overkapping, schuur of veranda van Douglas en Lariks hout. Omdat dit hout vaak licht van kleur is, kunt u kleurrijke planten gebruiken voor een fleurig geheel.

Lariks pergola

Hieronder ziet u foto’s van een pergola van lariks hout die wij hebben geplaatst in Groningen. Tevens is de schutting ook van lariks hout gemaakt.

Schutting lariks hout een lariks schutting tuin met schutting van lariks hout
Volledige schutting van lariks hout Pergola van lariks hout