Lariks en Douglas hout

Lariks en Douglas hout zijn twee verschillende houtsoorten, maar het verschil is zo klein dat beiden vaak onder dezelfde noemer van Douglas verkocht worden .

Lariks en Douglas hout    Douglas&Lariks hout

De Douglas schuttingschermen in ons assortiment zijn geschaafd, gedroogd en kernvrij. Het hout is onbehandeld en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling. De planken hebben afgeronde hoeken en zien er daardoor luxe uit.

A-kwaliteit hout

Het Douglas hout in ons assortiment komt uit een PEFC-gecertificeerd bos. Hiermee wordt gegarandeerd dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden.

✓ Behoren tot de hardste houtsoorten van Europa
✓ Douglas wordt steeds harder na droging
✓ Vaak gebruikt voor hout beton schuttingen, veranda’s en buitenhuisjes
✓ Ook binnenshuis te gebruiken voor vloeren, plafonds en wandbekleding
✓ Kleur hout is geelbruin
✓ Lichte kleur hout

Douglas heeft van nature een hoge duurzaamheid. Dit betekent dat het hout ook zonder dit te behandelen jarenlang mooi blijft. Dit maakt Douglas hout tot een zeer milieuvriendelijk houtsoort.

Schutting van Lariks/Douglas hout    tuin met douglas en lariks hout

Ons assortiment Douglas hout

Wij maken alle schuttingen zelf, waardoor maatwerk mogelijk is. Zoekt u een andere variant schutting, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijheden te bespreken. Wij helpen u graag om de perfecte schutting voor uw tuin te vinden.

✓ Planken van 1,6 cm dik en 14 cm breed
✓ Keuze uit 19, 21 of 23 planken in een tuinscherm van 180 cm. breedte
✓ Al onze schuttingen kunnen uitgevoerd worden met Douglas hout
✓ Onbehandeld Douglas hout kan verkleuren naar blauwgrijs
✓ Gebruik afdeklatten om de bevestigingsbeugels van de schutting weg te werken

Onze schermen worden standaard afgewerkt met een piramidevormige afdekkap van hetzelfde hout. De afdekkap zorgt voor een goede afwatering en verlengt hiermee de levensduur van uw schutting. Wij adviseren u om uw schutting te voorzien van een afdekkap. Zo heeft u langer plezier van uw schutting.

Het aantal planken wat verwerkt wordt in een schuttingpaneel bepaald de doorkijk.  Zo heeft een schutting met 23 planken minimale tot geen doorkijk. Bij een schutting van 19 planken is de doorkijk wat groter.

Douglas pergola

Hieronder ziet u foto’s van een pergola van Douglas hout die wij hebben geplaatst in Groningen. Tevens is de schutting ook van Douglas hout gemaakt.

Schutting lariks hout een lariks schutting tuin met schutting van lariks hout
Volledige schutting van lariks hout Pergola van lariks hout