De voordelen van een hout beton schutting

Een hout beton schutting heeft diverse voordelen ten opzichte van andere manieren om uw tuin of erf af te schermen. Ze creëren privacy, verminderen wind- en geluidsoverlast en zijn erg duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Daarnaast heeft een hout beton schutting als grootste voordeel ten opzichte van een groene of reguliere schutting dat het belangrijkste deel van de schutting, de betonnen onderkant, zorgt voor veel stevigheid en niet krom zal trekken of gaat rotten.

Privacy

Het creëren van privacy is voor veel mensen de belangrijkste reden om te kiezen voor een hout beton schutting. Een schutting biedt meer privacy dan bijvoorbeeld een heg en levert bovendien direct het gewenste resultaat op. De meeste schuttingen hebben een hoogte van ca. 2 meter; buren en voorbijgangers kunnen dankzij de schutting niet zomaar bij u naar binnen kijken.

Sfeer

Een hout beton schutting is niet alleen erg functioneel maar kan ook een fraaie toevoeging aan uw tuin of erf zijn. Doordat er vele verschillende soorten zijn, is het mogelijk een schutting uit te zoeken die perfect past bij uw voorkeuren en wensen. U kunt onder meer kiezen uit diverse motieven en kleuren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens ons uitgebreide en veelzijdige assortiment hout beton schuttingen.

Veiligheid

Het meest kwetsbare gedeelte van een schutting, de onderkant, is bij een hout beton schutting gemaakt van beton. Dit type schutting zorgt dan ook voor enorm veel stevigheid en is bovendien zeer duurzaam van aard; het belangrijkste deel van de schutting kan immers niet rotten of krom trekken. Door zijn stevigheid is de schutting tevens bestand tegen hevige weersomstandigheden. Een bijkomend voordeel van een hout beton schutting is dat het door zijn stevigheid een obstakel vormt voor indringers en dus bijdraagt aan de veiligheid van uw woning. Inbrekers zullen eerder een andere woning kiezen omdat ze te maken krijgen met een extra hindernis.

Eenvoudig te onderhouden

In tegenstelling tot een groene schutting, zoals een heg met coniferen, heeft een hout beton schutting amper onderhoud nodig. De schutting hoeft immers niet te worden besproeid met water of netjes te worden onderhouden met de heggenschaar. Wanneer u toch wat meer groen in uw tuin terug wilt laten komen kunt u door ons een kant en klaar haag laten plaatsen of bijvoorbeeld planten aan uw schutting hangen. Het hout wordt door het beton bovendien beschermd en blijft dus mooi.

Minder wind- en geluidsoverlast

Een schutting van hout en beton voorkomt geluidsoverlast in aanzienlijke mate. Daarnaast heeft u met een schutting gegarandeerd minder overlast van de wind.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de voordelen van hout beton schuttingen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0527 - 745 437. Wij helpen u graag.