De voordelen van een houtbetonschutting

Een schutting in uw voor of achtertuin creëert in de eerste plaats meer privacy. Er is minder wind in uw tuin waardoor u optimaal kan genieten van het zonnetje op uw vrije middag. Een schutting is een investering voor het vergroten van uw wooncomfort en het verbeteren van het aanzicht van uw tuin. Een mooie, moderne schutting is een houtbetonschutting. Deze schuttingen bundelen de krachten van zowel houten als betonnen schuttingen, maar wat zijn nou precies de voordelen van een houtbetonschutting? 

Privacy

De belangrijkste reden om een schutting in uw tuin te plaatsen is dus zoals eerder vernoemd het verbeteren van uw privacy. Vreemde voorbijgangers kunnen vaak niet naar binnen kijken omdat een schutting meestal zo’n twee meter hoog is. Deze privacy betreft niet alleen de ogen van voorbijgangers, maar dient ook als obstakel voor indringers. Op deze manier kan er minder gemakkelijk worden ingebroken doordat inbrekers te maken hebben met een extra hindernis. Verder zorgt de schutting er ook voor dat er een heleboel geluid wordt geweerd, waardoor u minder last heeft van uw omgeving.

Gemakkelijk onderhoud

In tegenstelling tot een groene schutting zoals een heg met coniferen, waarbij uw tuin van een andere tuin of een openbare weg wordt gescheiden, heeft een houtbetonschutting nauwelijks onderhoud nodig. De schutting hoeft nooit te worden besproeid met water of netjes te worden onderhouden met de heggenschaar. Wanneer u toch wat meer natuur in uw tuin terug wil laten komen kunt u bijvoorbeeld planten aan uw schutting hangen. Op deze manier beperkt u het onderhoud en weet u zeker dat de schutting een geruime tijd meegaat.

Sfeer

In het houten compartiment van de houtbetonschutting kan er veel sfeer worden gecreëerd in de schutting. Zo kan er bijvoorbeeld van verschillende soorten hout gebruik worden gemaakt, maar kan er ook worden gevarieerd met kleur. Houtsoort en kleur zorgen namelijk voor een passende sfeer in uw tuin. Zo kunt u voor een roodkleurige houtsoort kiezen om er een warme tuin van te maken. Op deze manier zorgt u er echt voor dat u tot rust kan komen in uw eigen tuin.

Veiligheid

Het betonnen compartiment van de schutting zorgt voor enorm veel stevigheid doordat het beton zeer goed bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Daar waar een houten of natuurlijke schutting volledig verwoest zou kunnen worden na een storm, blijft een betonnen schutting vrijwel altijd staan.

Wilt u zelf ook meer privacy, een gemakkelijk te onderhouden schutting, veel sfeermogelijkheden hebben en u geen zorgen hoeven maken wanneer er storm op komst is, dan is een houtbetonschutting echt iets voor u. Mocht een houtbetonschutting iets voor in uw voor- of achtertuin zijn, bekijk dan eens ons assortiment hout beton schuttingen of neem telefonisch contact op door te bellen naar 0527-745437.