Een sfeertuin creëren doet u zo

Of u nu een grote of kleine tuin heeft: u wilt graag sfeer in uw tuin. Een intieme zitplaats, geurige planten en fraaie doorkijkjes zorgen dat uw tuin sfeervol aandoet. Met deze blog leggen we de basis voor een echte sfeertuin.

Terras

Een tuin moet comfortabel zijn en een onderdeel van datzelfde comfort is het terras. Een behaaglijke plek, uit de wind en in de zon. Bij het bepalen van de plaats voor een terras is het verstandig om na te gaan wanneer u het terras wil gebruiken. Bent u vaak ’s avonds thuis dan wilt u een terras in de avondzon, maar werkt u onregelmatig dan zou u beter uit zijn met een terras in de opkomende zon. De sfeer wordt mede bepaald door uw tuinset, kussens en verlichting. U kunt ook extra accenten aanbrengen door fleurige plantenborders rondom het terras te maken.

Doorkijk

Ook kunt u gemakkelijk sfeer creëren door smalle kronkelpaden of hagen dwars op de looprichting te plaatsen. Om een centrale doorkijk te realiseren kunt u een prieel plaatsen en deze laten begroeien met een klimplant. Wanneer u van water houdt, overweeg dan om een waterornament aan te schaffen. Het kabbelende geluid en het speelse effect is een gemakkelijke vorm om rust en sfeer te scheppen.

Privacy

Hoge planten geven meer privacy en bieden minder zicht. Hierdoor kunt u niet ver kijken waardoor de tuin een intiemere aanblik krijgt. Een hout beton schutting maakt uw tuin pas echt sfeervol en volledig besloten. Geheel passend bij uw stijl kunt u kiezen voor meer dan 10 verschillende soorten hout beton schuttingen. Ons uitgebreide assortiment aan hout beton schuttingen kunt u bekijken op de volgende pagina: https://www.houtbetonschutting.com/hout-beton-schuttingen/