Geef je terras een nieuwe look in 4 stappen

Heel voorzichtig laat de zon zich weer wat vaker zien. Is jouw terras al klaar voor het zomerseizoen? Met stoere potten, heerlijke relaxstoelen en trendy accessoires maak je van jouw terras een plek om heerlijk te ontspannen. Maar hoe begin je eigenlijk met zo’n zomerse make-over?

1. Bepaal je stijl

Om te kiezen welke sfeer je wilt creëren op je terras, kun je een moodboard maken. Maak het jezelf makkelijker door te kiezen voor een bepaald thema of specifieke stijl. Ga je bijvoorbeeld voor stoer Scandinavisch of kies je liever voor kleurrijk bohemian?

Het verschil is groot, want waar de Scandinavische tuin vooral wit, grijs en zwart kleurt, draait het bij de bohemian stijl juist om opvallende kleuren, borduursels en buitenkleden. De tuin is een verlenging van je woonkamer. Kies dus voor de stijl die je ook binnenshuis mooi vindt en trek deze door naar het terras. Zo krijg je een mooi geheel.

2. Kies voor stoere potten

Voor welke stijl je ook kiest, plantenbakken en stoere potten zijn een echte must op jouw terras. In een strakke en stoere tuin zijn een paar grote potten een echte eyecatcher, waar in een tuin met bohemian stijl wat meer kleinere potten bij elkaar heel goed tot hun recht komen. Een vrolijke lentebloeier of een stoere grassoort maken de plantenbakken helemaal af. Grote stoere bloempotten zijn naast erg leuk ook nog eens functioneel. Wil jij bijvoorbeeld een scheiding creëren tussen het terras en de buitenkeuken? Dat gaat met deze stoere potten heel gemakkelijk.

3. Doe gezellige lampjes aan

Buitenverlichting is vooral vaak erg functioneel: fel licht zorgt ervoor dat je ook in het donker je weg naar het schuurtje vindt. Erg handig dus, maar zulk fel licht is niet heel gezellig voor een zwoele zomeravond. Je denkt misschien niet direct aan ‘sfeervol’ bij buitenverlichting, maar dat kan het wel zijn. Buitenlampen brengen je tuin tot leven. Natuurlijk is het handig om het pad waar je loopt te verlichten, maar zet ook eens mooie planten of objecten in de spotlights. Zo vallen deze extra op en dat geeft jouw tuin een extra dimensie. Ook een hip lichtsnoer en lampionnen zorgen voor een knusse sfeer in je tuin.

4. Maak een buitenkeuken

Niets is lekkerder dan op een warme zomeravond lekker lang buiten te tafelen. Een tafel waar je met z’n allen aan kunt zitten is dan natuurlijk wel een echte must. Een robuuste grote eettafel is dan ook perfect voor zomerse etentjes die een hele avond duren. Deze avonden maak je compleet door te koken in jouw buitenkeuken. Aan tafel!

Zo hebben wij ook de mooiste schuttingen voor je tuin. Hoe je jouw tuin ook inricht, bij ons vind je altijd een schutting die bij jouw stijl past. Meer weten over een hout beton schutting? Neem direct contact met ons op via 0527-745437  of via het contactformulier.