Zo bereidt u de plaatsing van een betonschutting voor

Een tuinafscheiding van betonnen palen is de ideale manier om uw tuin te omheinen. Een beton schutting biedt privacy en sfeer, maar ook een gevoel van veiligheid en rust. Wij vertellen u hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de plaatsing.

Onderzoek de fundering van uw tuin

Een betonschutting kan in de meeste gevallen zonder problemen geplaatst worden. Toch is het verstandig om altijd even naar de mogelijkheden in én rondom uw tuin te kijken. In sommige gevallen is het namelijk goed mogelijk dat er in de grond van de tuin een betonnen fundering zit. In dat geval is het lastig om bijvoorbeeld betonnen palen uw grond in te krijgen. Voor het plaatsen van de betonschutting zal dan eerst de fundering verwijderd moeten worden. Vraag een professionele hovenier of timmerman voor advies of geef de klus uit handen aan één van deze specialisten.

Span een touw en graaf een strategische kuil

Een handige truc om de lijn van de schutting aan te geven: span een touwtje op de plek waar de schutting moet komen te staan. Onder het gespannen touw kunt u dan een geul graven van ongeveer 20 centimeter diep. Deze geul vult u met zand, om ervoor te zorgen dat de fundering zacht blijft. Bepaal vervolgens de plaats van de eerste betonpaal, bijvoorbeeld in de hoek van uw tuin, en graaf een gat op die plek. Herhaal dit voor alle hoeken of plaatsen in uw tuin zodat de betonschutting uw tuin goed afbakent. De daadwerkelijke plaatsing gaat hierna beginnen!

Zelf plaatsen of het werk overlaten aan een vakman?

Het plaatsen van een houtbetonschutting is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast weegt een betonnen paal al snel 63 kilo, waardoor u de schutting niet in uw eentje kunt plaatsen. Bij houtbetonschutting.com leveren en plaatsen wij (hout) betonschuttingen door heel Nederland. Bent u op zoek naar inspiratie? Bel voor meer informatie naar 0527-745437  of mail naar info@houtbetonschutting.com.