Snel naar buiten: dit zijn de tuintrends van 2017

Ze zijn bekend: de tuintrends van 2017! Eens per jaar brengt Tuinbranche Nederland de nieuwste trends voor tuinen naar buiten. Dit jaar staan de energieke, harmonieuze en geëmancipeerde tuin in de spotlights. Maar hoe zien deze tuinen er eigenlijk uit? En hoe kun jij je tuin volgens de laatste tuintrends inrichten?

Trend 1: De energieke tuin

In een energieke tuin ligt de nadruk op bewegen, gezondheid en wellness. Er wordt gebruik gemaakt van krachtige en energieke vormen met een sportieve knipoog. Deze tuin straalt vitaliteit en energie uit. Jouw tuin wordt een plek om te ontspannen, maar ook om je juist in te spannen. Je kunt het zo gek niet bedenken: een hardloopbaan, een basketbalnet in combinatie met een plek waar je kunt douchen. De kleuren die in de tuin horen? Energieke, felle kleuren die samen gaan met een lichtere teint van de kleur, bijvoorbeeld rood en oranje of paars en lila. In de energieke tuin maken we gebruik van strakke en krachtige bloem- en bladvormen zoals laurier, duizendknoop of vuurpijl.

Trend 2: De geëmancipeerde tuin

In 2017 komt de geëmancipeerde tuin tot leven. De tuin straalt rust uit, doordat de mannelijke en vrouwelijke elementen in evenwicht zijn. Hoe dat er precies uitziet? Vrouwelijke elementen worden stoer en mannelijke materialen worden elegant. In de tuin zijn geen echte blikvangers te zien en er worden verschillende kleuren gebruikt. Ronde en strakke vormen gaan hand in hand in deze geëmancipeerde tuin en er worden bloemen en planten als decoratieve vormen gebruikt. Zo ontstaat er een sfeer waarin iedereen zich prettig voelt.

Trend 3: De harmonieuze tuin

De harmonieuze tuin is een goede keuze voor de tuinier die graag met zijn handen in de aarde wroet om te ontspannen. Besloten en intiem zijn woorden die de harmonieuze tuin perfect omschrijven. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en organische ronde vormen. In deze tuin worden je zintuigen geprikkeld: van geurende tot mooi ogende planten. In een harmonieuze tuin krijgen je oren, ogen en neus flink de kost. In de tuin worden plekken gecreëerd waar de tuinier zich in alle rust kan terugtrekken en daardoor de natuur om zich heen voelt.

Of je nou gaat voor een energieke, geëmancipeerde of  harmonieuze tuin: er is altijd een schutting die daar het beste bij past. Wij combineren onze schuttingen met de sierlijkheid van hout en de stoere robuustheid van beton. Met de tuintrends van 2017 in ons achterhoofd maken wij een schutting die aansluit bij de door jouw gekozen stijl.

Meer weten over een hout beton schutting? Neem direct contact met ons op via 0527-745437  of via het contactformulier.