Een tuin zonder groene aanslag

Het is februari, de winter is bijna achter de rug. Heel af en toe horen we de vogeltjes weer fluiten, en die heerlijke lentegeur komt ook soms weer tevoorschijn. De eerste bollen komen omhoog en langzaam gaan we weer denken aan het heerlijke buitenleven. In het voorjaar is het vaak al prima toeven in de tuin en over een weekje of 2 kunnen misschien zelfs de tuinsets weer naar buiten en schoongemaakt worden. Voordat u de sets naar buiten haalt is het handig om eerst uw terras schoon te spuiten met een hogedrukreiniger en om alles even aan te vegen.

Niet iedereen is in het bezit van een hoge druk reiniger. Tevens is het zo dat een hoge druk reiniger bij sommige soorten bestrating de bovenste laag beschadigd. Hierdoor kan vuil en mos zich makkelijker ophopen. Wij raden ook ten zeerste af om een hout beton schutting schoon te maken met een hoge druk spuit. Het beton wordt hierdoor poreus. De houten planken krijgen vaak lelijke strepen door de druk van het water en de kwaliteit van het hout wordt aangetast.  U kunt uw terras en schutting prima schoonmaken met een groene aanslagreiniger. Deze vindt u in de meeste supermarkten en tuincentra. Het is ook mogelijk de groene aanslag te verwijderen met groene biotex of schoonmaak azijn. U hoeft dit alleen maar op de aanslag aan te brengen en de rest gaat vanzelf.

Vaak zit er ook onkruid en grassen tussen de tegels. Dit kan heel makkelijk met een driehoekvormige verfkrabber verwijderd worden. Om dit vervelende karweitje wat simpeler te maken kunt u een dag van tevoren wat azijn en afwasmiddel met elkaar mengen met wat water en dit met een plantenspuit over de te verwijderen grassen en onkruid spuiten.

Wilt u echt zo min mogelijk onderhoud aan uw tuin, dan kunt u er voor kiezen om uw bestrating door ons te laten voegen. U hoeft dan alleen maar 1 of 2 keer jaar groene aanslag te verwijderen en verder kunt u rustig genieten van uw tuin. Bel met het nummer 0527-274505 of stuur een email naar info@houtbetonschutting.com