Creëer uw eigen Engelse tuin

Engelse tuinen zijn al eeuwenlang populair. Dat is niet zonder reden, want ze zijn uitermate geschikt voor een romantische wandeling door grasvelden en perken met geurige bloemen. De gemiddelde Nederlandse tuin is niet zo uitgestrekt als de typische Engelse velden, maar kan wel voorzien worden van die karakteristieke Engelse sfeer. In deze blog vindt u een aantal tips om uw tuin volgens de Engelse stijl in te richten.

Voor u begint: maak een tekening van uw tuin

Het is verstandig om te beginnen met het op schaal uittekenen van uw tuin. U kunt hiervoor ook een tekening opvragen bij het kadaster. U kunt in uw ontwerp precies aangeven welk gedeelte van uw tuin beschikbaar is voor de nieuwe inrichting en welk gedeelte niet. U wilt misschien uw terras, schuur, vijver of een grote boom behouden. Markeer deze elementen in de tekening, zodat u precies weet welk oppervlak u straks tot uw beschikking heeft.

Bestrating, grindpaden en perken

Om een typisch Engels terras na te bootsen, kiest u voor kleine stenen. De Engelse traditie schrijft gebakken stenen voor, maar kleine betonstenen geven uw tuin een iets modernere look. Een combinatie tussen authentiek en modern is ook mogelijk. Getrommelde stenen zijn daarvoor zeer geschikt. Deze zijn zeer maatvast, maar geven tegelijkertijd een verouderd en niet te strak aanzicht.

In Engelse tuinen wordt veel gebruik gemaakt van brede grindpaden die in rechte lijnen worden aangelegd. Omdat deze grindpaden haaks op elkaar staan, vormen zich een aantal vierkanten; ook wel perken genoemd. Deze worden omlijnd met lage tot middelhoge buxushagen en gevuld met bloemen. Vaak wordt hiervoor een combinatie van rozen, lavendel en witte hortensia’s gebruikt: het staat niet alleen prachtig, maar zorgt ook voor een heerlijk geurende tuin.

Het prieeltje

Een prieeltje mag niet ontbreken in uw Engelse tuin. Als u er de ruimte voor heeft, dan is zo’n open tuinhuisje een ideale plek om van de schaduw te genieten. Een wit prieel met een karakteristieke houten bank maakt uw tuin op en top Engels.

De Engelse details

Uw nieuwe Engelse tuin is bijna af, het is tijd voor de details. Denk hierbij aan hangende plantenbakken met geraniums voor aan het prieel. Sierlijke, witte potten met rozen en hortensia’s voor op het terras en eventueel een klimrek voor klimrozen.

Bijpassende omheining

Uw Engelse tuin wilt u uiteraard op een passende manier afbakenen. In ons assortiment hebben wij een aantal hout beton schuttingen die de tuin helemaal afmaken. Kies bijvoorbeeld voor een schutting met steenkorven of een schutting met een nostalgischeuitstraling.
Meer weten? Vul het contactformulier in of bel naar 0527-745437 .