NU GRATIS MEETSERVICE AAN HUIS. BEL VOOR EEN AFSPRAAK! U bent van harte welkom in onze showtuin. 21/23 november GESLOTEN Ambachtstraat 9 8313 AV Rutten. 0527-745437.

0 offerte(s)

Uw offerte bevat geen artikelen.

Bankirai hout

Geef uw huis een rustige, natuurlijke uitstraling door middel van Bankirai hout. Een Bankirai schutting staat bekend om zijn elegante look en sterke eigenschappen. Bankirai hout is hoogwaardig hardhout waar u jarenlang van kunt genieten. Het hout heeft een levensduur van wel 25 jaar. Bankirai hout wordt ook wel Yellow Balau of Selangan Batu genoemd en is afkomstig van de boom Shorea Laevis. Deze bomen groeien hoofdzakelijk in Zuidoost-Azië. Het Bankirai hout dat vooral in Nederland gebruikt wordt, komt uit de plaatsen Sabah en Sarawak. De houtsoort Bankirai is naast duurzaam ook goed bestand tegen schimmels en aantasting van insecten. Hierdoor is dit hout goed te gebruiken voor tuinmeubelen, vlonders en terrassen.

Hout beton luxe schutting met rots motiefSchutting met Bankirai schermen

 

Voordelen Bankirai hout schutting

Bankirai is een ideale houtsoort om buitenshuis te gebruiken. Dit komt mede doordat het hout niet schimmelt en geen insecten aantrekt. Het hout is daarnaast erg duurzaam: met goed onderhoud vergrijst de schutting niet en kunt u minstens 25 jaar van de tuinafscherming genieten. Na al die jaren ziet de schutting er namelijk nog steeds goed uit. De voordelen hebben we hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • • Trekt geen insecten en schimmels aan
  • • Bankirai hout vergrijst niet bij goed onderhoud
  • • Een levensduur van wel 25 jaar
  • • Een elegante uitstraling
  • • Erg geschikt voor tuinmeubelen, vlonders en terrassen

 

Bankirai hout onderhoud

Bankirai hout is goed te onderhouden, waardoor het hout nog langer meegaat en zijn schoonheid behoudt. De hardhouten schermen zijn te behandelen met een speciale Bankirai olie. De olie is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.

Heeft u nieuwe Bankirai schermen? Bankirai olieDan hoeft u de schermen niet voor te behandelen. Zijn de schermen over de jaren toch wat vergrijsd? Reinig dan eerst het hout voordat u de schermen met olie gaat behandelen. Behandel het hout met dunne lagen. Breng hiervoor minimaal drie lagen per behandeling aan; dit kan gemakkelijk met een weggooikwast.

Bankirai olie wordt gekenmerkt door:

  • • Natuurlijke ingrediënten
  • • Laag verbruik
  • • Bevat geen oplosmiddelen (in tegenstelling tot de meeste oliën)

 

Een Bankirai schutting van Houtbetonschutting.com

De hardhoutproducten in ons assortiment zijn allemaal voorzien van het SVLK/V-legal certificaat. Met dit keurmerk wordt voldaan aan de Europese milieuwetten die sinds maart 2013 van kracht zijn. Dit certificaat is uitgegeven door de European Timber Trade Federation (ETTF). De missie van deze organisatie is het in stand houden van de bossen waaruit de hardhoutsoorten afkomstig zijn. In het assortiment van Houtbetonschutting.com hebben we naast de hardhout Bankirai ook de hardhout Keruing.

Alle houtsoorten zijn onderverdeeld in duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse begint bij 1 en gaat tot 5. Met duurzaamheidsklasse 1 koopt u het meest duurzame houtsoort en bij duurzaamheidsklasse 5 het minst duurzame hout. Bij een duurzaamheidsklasse van 1 gaat het hout meer dan 25 jaar mee. Het Bankirai hout in ons assortiment heeft een duurzaamheidsklasse van 1 en is daarmee het meest duurzame hout dat u kunt bestellen.

 

Planken van Bankirai hout

De Bankirai schermen in ons assortiment worden standaard afgewerkt met een piramidevormige afdekkap. Deze afdekkap is ook van Bankirai hout. Wij raden altijd aan om een afdekkap te gebruiken; daarom wordt deze standaard meegeleverd bij onze schuttingen. Een afdekkap is belangrijk voor een goede afwatering en verlengt tevens de levensduur van de schutting. De Bankirai planken die wij bieden zijn 1,6 cm dik en 14 cm breed.

Wij leveren de schermen met 20 of 22 planken aan. Daarnaast kunt u kiezen uit 3 dwarsplanken of 2 dwarsplanken.

Hout beton luxe schutting met gladde plaat

Hout beton luxe schutting met gladde plaat en Bankirai schermen met een afdekkap

 

 

Bankirai scherm

 Scherm van 20 planken

 

Maatwerk

Alle schuttingen in ons assortiment kunnen op maat gemaakt worden. Ze zijn te combineren met onze hardhoutsoorten Bankirai en Keruing. Onze luxe schuttingen met betonnen frame zijn echter niet te combineren met al onze houtsoorten. Twijfelt u of een door u gewenste schutting gemaakt kan worden? Neem contact op door te bellen naar 0527 745 437 of via het contactformulier.

Kozijnhout is tevens verkrijgbaar in de hardhoutsoorten Bankirai en Keruing. De poorten worden met stalen frame aangeleverd voor stevigheid. Het cilinderslot op de schutting is van roestvrij staal (RVS). De schuttingen worden standaard verticaal gemonteerd, maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de schuttingschermen horizontaal te laten monteren.

Let op: er is aan één kant van de schermen altijd het beslag te zien. Om dit beslag weg te werken kan er gebruik gemaakt worden van beslag afdeklatten.

Contact opnemen met Houtbetonschutting.com

Voor meer informatie over onze Bankirai schuttingen kunt u bellen met het nummer 0527 745 437. Of vul het contactformulier in. Wilt u de schuttingen eerst rustig bekijken? Neem dan een kijkje in onze showtuin.

Loading...
Laden...